Артисти, Изкуство
Leave a comment

Лина Никол

Когато чуеш топлия й глас, в теб се прокрадва усмивка, а цялото ти тяло иска да се отдаде на нежния танц, който следва от благите ритми на музиката й. Веселина Николова, или просто Лина, както я наричат приятелите й, свири на пиано от 4-годишна, а музиката управлява целия й свят и това личи от всяка нейна песен. Днес те запознаваме с момичето, което ни накара да си починем за малко от забързания ден и укроти вихрушката ни от мисли с кадифения си глас.

_MG_1360

Здравей, Лина! Разкажи ни малко повече за себе си.

Музиката стана част от живота ми първо с класическото пиано. Като малка изнасях концерти, участвах в различни конкурси и фестивали, но разбрах, че това няма да бъде моят професионален път. След гимназията дори не се бях замисляла да кандидатствам в Консерваторията по ред причини и завърших „Социология“, а после „Финансов мениджмънт“.  Музиката беше неразделна част от живота ми, а пеенето се превърна в много професионално хоби. Сега се радвам, че от 2 години работя с много талантливи хора и мога да се развивам в посоката, в която искам.

Знаем, че се занимаваш с музика от съвсем мъничка. Как се появи страстта ти към нея?

Страстта се появи с музиката на Марая Кери, Уитни Хюстън, Бейбифейс, Boyz II Men и др. Слушах музика постоянно и се скъсвах да пея. Не ме интересуваше кой ме слуша, дали дразня съседите и колко е часът. Постоянно исках да откривам нова музика и нови изпълнители. И сега съм така. Не мога без музика.

12923296_10156822072050714_2849471649452518548_n

Какво е музиката за теб?

Музиката ме е изградила, дала ми е много и е единственото нещо, което може да ме откъсне от света, да ме излекува, да ме вдъхнови. Музиката е като въздуха и водата, без нея едва ли мога да съществувам, не мога да си го представя.

Кои са изпълнителите, които са те вдъхновили най-силно?

Stevie Wonder, Babyface, Mariah Carey, Whitney Houston, Chaka Khan, Boyz II Men, Michael Jackson.

13653242_10153714459042644_7737329110549315110_o

Можеш ли да се опишеш с 3 думи? Ако – да. Кои са те?

Уууу, хмм, ихааа. 3 думи, ами – ох, колко трудно. Май не мога или не се сещам в момента. 2 от думите със сигурност ще са творчески безпорядък 😀

Кои са любимите ти български изпълнители?

Скоро бях на концерт на Белослава – мисля, че тя е една от най-харизматичните изпълнители на българската сцена. Веднага се сещам и за Funky Miracle, защото техните концерти винаги са страхотни.

Topul duh Kadur

Какво ти предстои сега в професионален план?

Работя върху две български парчета и албум. Имам участие като гост изпълнител в няколко много любими проекта, но май засега не трябва да казвам кои са.

Кое те зарежда най-силно да твориш?

Най-силно може би самата музика, тъй като аз постоянно слушам музика или съм на концерт. Другите не по-малко важни фактори са емоциите, преживяванията, всичко, което изпълва душата с трепет .

Сподели ни една своя мечта!

Няма по-хубаво нещо от това трудът ти да се отплати. Всички знаем колко е трудно, инвестираш много, без да имаш големи очаквания, правиш го заради самото изкуство. Много искам да пътувам и да представям собствената си музика на различни сцени. Мечтата ми е след няколко издадени албума с групата да обиколим различни кътчета на Земята, да свирим на готини места, докато не ни писне от пътуване и свирене, ако това изобщо е възможно.

Lina Nikol 3

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *