Music
Leave a comment

Да създаваш музика – Mind Trips

   Днес Ви представяме едни група, която вдъхновява с музика. Те създават изкуство на световно ниво и неслучайно оглавяват класациите на родните и световните радиа. Тази група жадува да бъде чута. Ние ги харесваме и Ви предлагаме да се потопите и Вие в техния свят и новото им парче Happy Now. За нас е удоволствие да Ви запознаем с Mind Trips

Как се сформира Mind Trips?

С много желание и любов към музиката, някъде през далечната 2005 година.

 

Вие създавате музика на световно ниво. Как го правите?

За нас музиката и общият саунд не се делят на световно или БГ ниво, когато си решил да се изразяваш чрез музика, то тя не би трябвало да отстъпва по никакъв начин на останалата музика, която се издава. България е част от ЕС и света, така че и музиката ни е част от света.

 

Трудно ли се сработва толкова голям екип?

Когато интересите и вкусовете на музиканти, събрали се в общ проект, се припокриват, то допълването ни един към друг в музикално отношение винаги е удоволствие.

От известно време имате нежна част в групата Алекс Раева. Как решихте да работите заедно?

Винаги сме работили с певица. Александра е наш много добър приятел още от тийнейджърските ни години. С част от сегашния състав и с нея бяха първите ни стъпки в клубовете за жива музика в края на 90-те години. Страхотно удоволствие е да се работи с нея, тя има много разностранни идеи за песните, върху които работим, и е певица с огромен капацитет и без стилово ограничение. Новите песни, откакто тя се присъедини към проекта, са много по-стилово разнородни и някои тях – даже експериментални.

Как вие сами определяте музиката си и какво искате да кажете с нея?

Аз лично бих определил музиката, която създаваме, като НАША. Надявам се хората, които я харесат, да ги докосне това, което сме искали да кажем с песните си, да ги направи малко по-добри и да ги пренесе в един друг свят, докато я слушат.

Докъде бихте искали да стигнете?

До края на пътя.

 Къде намирате вдъхновение?

Вдъхновението идва от съвместната работа и от общите ни възгледи за заобикалящия ни свят или този, който искаме да бъде.Удоволствието да работиш с хора, с които сте на еднаква вълна и имате общ мироглед. И всеки допълва другия.

Какво ново да очакваме от вас?

От две години работим върху албума ни и мисля, че сме на финала. Надявам се скоро да е достъпен за всички.

Къде може да ви видим и слушаме?

Засега по радиото, телевизията, youtube, facebook и т.н. Планираме първата ни изява да е промоция на албума ни, така че…

Пожелайте ни нещо.

Любов! Вдъхновение! Опитвайте се всеки ден да дадете нещо добро на заобикалящия ви свят, докато той стане добър, колкото самите вас.

*Специални благодарности на нашите приятели от Flash Studio за професионализма и отношението. 

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Соня Тракийска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *