urban, Лицата
Leave a comment

Една супер жена в мъжки свят, или очарователната Ивелина

Ивелина Георгиева е изключително активен млад човек и точно това ни накара да ти я представим. Тя съчетава сериозната офисна дейност с едно вълнуващо занимание, а именно – кросфит за дами. Днес тя ни разказва повече за мотивацията, с която жонглира така умело през забързаните градски дни, а и за още нещо…

Здравей, Ивелина! Предизвикваме те да ни се представиш по начина, по който би се представила на дете…

Здравей, казвам се Ивелина, на нахалните 31 години, обичам да спортувам и да е лято, a и се чудех дали знаеш, че луната не е по-голяма от палеца ти?

Какво работиш?

От 9 години работя във финансова институция, към момента се занимавам с администриране и управление на активи.

Какво те привлече в кросфит и от колко време се занимаваш с практиките?

В Кросфит и небето не е граница, ето това. Кросфит е явление, комплекс от гимнастически и лекоатлетически умения, не на последно място вдигане на солидни тежести. Има дни, в които влизаш в залата, след минути трябва да спринтираш, да изхвърляш щанга над глава, да се катериш на въже, да се състезаваш с останалите, но предимно със себе си, Кросфит разрушава категорично всяко „не мога“, докато се усетиш, вече плуваш в пот, мека умора и масово удовлетворение.

Мисля, че всеки, който се занимава стабилно с Кросфит, трябва всеки ден да благодари на тялото си за всичко това, на което го подлага, да.

Как се справяш с предразсъдъка, че тези тренировки не са за дами?

Искаше ми се да отговоря, че подобен фактор не фигурира, но бих излъгала. Откакто се занимавам с кросфит, не съм била в по-добра физическа форма, ментална също, а имам богат набор от умения, на които тепърва ще се уча. Кросфит възпитава, сплотява и моделира. Доста момичета смятат, че с вдигането на тежести 3-4 пъти седмично ще заприличат на Лий Хейни, ала истината е, че трябва здравата да се потрудят, за да добият качествена мускулна маса. Предразсъдък, по-скоро някакъв тежък тренд, че жените са слаб пол, уви в Кросфит, жените работят на 70% от мъжете, потят се наравно с тях и не отстъпват по никой параграф, въпрос на личен избор е вече маратонката сутрин в 7, или високото токче в 9, за Бога, ръка за ръка са топ, жените трябва да знаят как да спазят баланса, да бъдат нежни на място и железни на същото! Какво по-секси?

 За какво помага кросфит?

Истината е, че Кросфит те изправя срещу теб – самия, влизаш в залата и от теб зависи дали в рамките на 20 минути ще проявиш характер, възможно е да искаш да се откажеш поне няколко пъти, ще се стегнеш, ще се измориш, и да, never felt better след една такава тренировка. Интересното е, че получаваш „мощни шамари“ и по двете бузи, на другата сутрин ставаш и идваш за още! Чиста проба лудост.

Опиши ни един свой ден…

Сигурни ли сте?

Ставам в 05:00 ч.,  имам час да стегна сак с храна за цял ден, сак с екипи за тренировка, дрехи за офиса, дамска чанта, в общи линии се изнасям ежедневно от вкъщи. В 07:00 ч. водя групова тренировка, в това време имам малък отбор от атлети, които се готвят за състезания и тренират доста усилено. През деня съм в офис, зад бюрото, или в движение, след 18:00 ч. отново влизам в зала и трудно излизам. В това меко графиче се опитвам и да се натренирам веднъж, най-добре два пъти, за пълно удовлетворение, ей тук много хора ще извадят стабилни доводи за това как нямат възможност да тренират, но аз вярвам упорито в това тривиалното, че се иска желание, начин си има…факт! След 22:00 ч. телефонът ми казва do not disturb, но аз съм already disturbed…

Как разпускаш?

Сънят ми липсва, опитвам да спя повече, при всеки удобен момент, слушам музика почти 24/7, храня се и обичам домакинските задължения, разтоварват ме максимално. Обичам пица и сладолед, защото са вечна институция и не подвеждат.

Имаш ли някого до себе си?

Имам тежък хищник от семейство „Котки“ – мутирала моя версия на ужас.

Кои са любимите ти места в София?

От – До улица „Шишман“, цветарското ателие на ъгъла на „Сан Стефано“, градинката зад Народно събрание, защото има кафене, където всеки иска да бъде оставен на мира, май харесвам затънтените улички в центъра, с балкони, натежали от цветя, котки и баби с лилави коси. Живият живот кипи там.

Сподели ни една своя мечта!

Извинете, не мога една. Искам 5 деца с добри обноски и хубави коси! Мечтая за зала за Кросфит, пълна с хора, които с умората си от тренировка издишат само Успеха си! Семпло, аз съм прост механизъм.

Автор: Цветана Бонева

Фотограф: Божидар Стоичков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *