Лицата
Leave a comment

Лилия Дакова

   Лилия Дакова е истинско бижу! Тя притежава финес и грация, които ни омагьосаха и пожелахме да поговорим с нея за всичко, което вълнува красивата й главица. За музиката, цветчетата в косите и вечната любов към модата разказва хубавата Лили. 

Здравей. Разкажи ни с какво се занимаваш?
Здравейте, прекрасници. Когато не търся световен мир, се занимавам с доста писане, известно количество маркетинг и PR, повече мода и още повече пътешествия. Изобщо пъзелът ми е красив и с доста парченца, обичам го!

Как би описала своята работа и какво те вдъхновява в нея?
Винаги съм смятала, че свободата е работното платно, на което да бъдат рисувани вдъхновения. Работата не трябва да притиска, а да отприщва потенциала, който имаме. Освен такова поле за фина изява, за мен тя трябва да бъде динамична, да ме провокира и да ме кара да се надграждам. Вдъхновяват ме също цветовете у околните – ако те са прозрачни, а на бялото платно вече няма място за нови инкрустации, елегантно се сбогувам.

Как описваш своя стил и защо?
Стилът ми е като мен самата – креативен и неприкосновен. Не обичам да му поставям граници и може би именно това е правилната рецепта за перфектен аутфит. Италианците имат вълшебния израз la bella figura – това е моята мантра за живота. Означава не само да се обличаш, за да впечатлиш, а да покажеш точно кои са твоите качества, каква е личността ти, какви са силните ти страни и в какво вярваш… чрез дрехите. Не бих могла да кажа, че всеки път е лесно, но когато постигна външната хармония, идва и вътрешният ми мир.

Коя е твоята запазена марка аксесоар?
Това са истинските ароматни цветчета. Възхитителни са! Преплитам ги в косата си, добавям ги към роклите, слагам ги вместо помпони и буквени ключодържатели на чантата. Всичките ми приятели знаят, че непрекъснато имам цветя по себе си – сливаме се и си отиваме.

Имаш моден блог. Разкажи ни малко повече за него.
В Kinky Potion Portion пъстрите мечти и непокорният дух срещат една ярка, чиста и разчупена хармония. Това е кътчето за нюанси, ноти и надежди, моят моден еликсир. Съвсем скоро отпразнувахме едва първия му рожден ден, но за това време блогът успя да запази прелестни емоции, незаменими познанства, очарователни пространства и, разбира се, редица разкошни визии с дрехи и аксесоари на български и чуждестранни дизайнери.
В момента съм се захванала с приготовления на няколко материала относно последните ми разходки до Канарските острови и северната част на Италия, тъй че надничайте с едно оче.

А ще ни разкажеш ли и за любовта си към музиката?
Ах, музиката… Тя е липсващата частица към всичко, което може да има липсваща частица. Музиката винаги е присъствала в живота ми, но, подобно на енергията, е преминавала от един вид в друг. Нали знаете, че има различни видове любов и обикновено все се търси Истинската. Аз гордо мога да заявя, че моето търсене приключи. Електронната музика ме откри случайно след една театрална постановка и вече години наред сърцето ми тупти с около 180 удара в минута. Забъркала съм се в дълбините и по няколко начина съм част от голямото семейство на Hard Music and Sounds United, или за семпъл минимализъм – H.M.S.U., най-старата дръм енд бейс организация на нашите балкански ширини. Музиката винаги ми е помагала с безвъзмездна всеотдайност, затова за мен е удоволствие да ѝ бъда от полза да се разгръща и да достига до повече любопитни ду́ши/души́.

Коя е последната книга, която прочете?
Жълтото куче на Жорж Сименон.

Кое е любимото ти място в София?
Обожавам площад Португалия. Носи ми благи спомени с приятна енергия, а точно в момента ухае на липа и череши, които се пръскат от сладост. Там са още Юго и да Винчи, а целият китен микс олицетворява душата на любим квартал, стига да знаеш кой е правилният момент да се озовеш там. А аз зная добре.

Какво те кара да се усмихваш?
Ароматът на кафе и шестте невъзможни неща на сестра ми преди закуска.

Пожелай ни нещо.
Продължавайте все в този творчески дух да бъдете лицата, които добавят многоцветни нишки по улиците на Града!

Автор: Мариана Станчева и Цветана Бонева

Фотограф: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *